Området Årstahusen fortsätter att växa fram ur det tidigare industriområdet. Vi fick en pratstund med projektledare Malin Key på Ikano Bostad som berättar lite mer om vad som kommer att hända den närmaste tiden.

Årstaberg var fram till 2017 ett ganska slitet mellanområde som mest bestod av kontors- och industribyggnader. Men sen det första spadtaget togs har istället en blomstrande stadsdel med nya bostadshus, pendeltågsstation, park och skola vuxit fram.
Men det finns mer att göra innan området med fokus på trygghet, gemenskap och utsikt står helt klart. 

Vad kommer att hända med Årstahusen den närmaste tiden?
Just nu reser sig Brf Trivas mot horisonten. Det är det tredje huset i Årstahusen-trilogin och inflytt blir i början av nästa år. Under 2021 kommer vi även sätta igång med byggandet av garaget till Kvarter 2 på andra sidan Sjövikskolan, och ovanpå det kommer det sen börja byggas fyra huskroppar på 4, 10 och ett på hela 25 våningar.

Kommer de se likadana ut som Brf Umgås, Träffas och Trivas?
De kommer att se lite annorlunda ut, men hålla samma fina färgskala och ha balkonger så man alltid kan njuta av den fantastiska utsikten.  

Och området runtomkring?
Halva parken utanför skolan är klar, och närmare pendeltågsspåren ska det byggas ännu ett kvarter (Kvarter 1), och där planeras även en matvaruaffär. I samband med det kommer samtliga resterande industribyggnader rivas, vilket planerar att inledas hösten 2021.

Vad är Ikano Bostads hållbarhetsmål för framtiden?
I dagsläget bygger vi med strävan mot ’Miljöbyggnad Silver’, vilket innebär hårda krav på vår energiförbrukning.  

Vi går alltså en spännande framtid till mötes, så fortsätt följa Årstahusen för att se det pampiga området växa fram, och gå in här för att anmäla intresse.

Ta del av senaste nytt