Det arbetas flitigt just nu i Årstahusens kommande kvarter.
Den 2 december släpptes fler bostäder till försäljning i nya Brf Beundra, med inflyttning hösten 2023. Det nya bostadshuset blir ett landmärke med sina 24 våningar av storslagen utsikt över Årstaviken, Södermalm och Stockholms innerstad.

Projektledaren för Brf Beundra, Hari Bajgoric, ger oss en inblick i var vi just nu befinner oss i byggprocessen och vad vi kan förväntas se framöver.

– Vi har nu precis färdigställt alla markarbeten och grundläggningen i kvarteret. Eftersom det är ett så pass stort kvarter pågår flera olika moment parallellt i området. I en del av kvarteret gjuter vi nu skyddsrum, medan vi på annat håll monterar stommen till huset. Samtidigt håller vi på att forsla bort rivningsmassorna från de gamla industrifastigheterna.

Vad händer i nästa steg?
– Till början av sommaren kommer vi tydligare att kunna se första delen av kvarteret. Då har vi fått upp ett par våningar i delen som vetter mot Sjöviksvägen, samt påbörjat stommontage i området mot Årstabergsvägen. I slutet av sommaren börjar vi montage av Brf Beundra, vårt flaggskepp inom kvarteret med sina 24 våningar. Och till hösten kommer man tydligare kunna uppleva hela det nya kvarteret.

Vad gör detta byggnadsprojekt extra spännande? 
– Det är verkligen ett projekt med extra allt. Kvarteret vi bygger innehåller inte bara 320 lägenheter i blandade upplåtelseformer, inklusive Ikanos högsta hus någonsin. Det innehåller även en förskola med sex avdelningar, tre kommersiella lokaler, parkeringsgarage i två plan och sju skyddsrum. Så verkligen ett projekt med extra allt, säger Hari.

Naturnära med storstadsutsikt
Årstahusen ligger inbäddat mittemellan stadspuls och natur. Här har du lika nära till skogspromenader och badbryggor som stadspuls och restaurangsorl. Närheten till kommunikationsmedel som pendel och tvärbana förenklar vardagen. Och med cykel är du på Södermalm på nolltid. Brf Beundra kommer innehålla alltifrån välplanerade ettor till rymliga fyror. Lägenheterna blir ljusa och öppna med genomtänkt förvaring. Många av lägenheterna kommer dessutom ha dubbla balkonger och toaletter.

Hari säger att det är roligt att se hur området redan nu fått en förvandling – från slitet industriområde till ett rent bostadsområde. Detta i och med att de nu rivit de gamla industribyggnaderna, som boende i området upplevt som otrygga.

– För de som inte varit i området på ett tag kan jag verkligen rekommendera ett besök för att se och uppleva förvandlingen, avslutar Hari.

 

Välkommen på säljstartsvisning!
Datum: torsdag den 9/12
Tid: 16:00-18:00
Plats: I visningslägenheten på Årstaskogs Väg 9 A.

Här kan du läsa mer om Årstahusen och Brf Beundra.

Ta del av senaste nytt