Mitt under pandemin slog efterlängtade Crêperie Rustique upp portarna, och med Årstabornas hjälp har allt gått över förväntan… 

 

”Smalt utbud men brett sortiment”, så beskriver Camilla Eriksson Åkestam sitt Crêperie Rustique, som öppnade 8e maj 2020.

Vissa känner kanske igen namnet från när crêperiet låg på Hornsgatan på söder. Då var det mer ett café, medan verksamheten i Årsta har blommat ut till att bli även en restaurang med rättigheter.

”Årsta är helt enkelt bäst”

Camilla är uppvuxen i Årsta, så var nya crêperiet skulle ligga var aldrig någon tvekan. Nu har hon en sambo från Bolivia, två barn och de bor ett stenkast från restaurangen. Något som både är bekvämt, men hon älskar sitt Årsta och skulle inte vilja bo med sin familj någon annanstans i Sverige.

Och välkomnandet blev fantastiskt! Redan ett halvår innan öppnandet gick hon ut med nyheter i Facebookgruppen för Årstabor, och möttes av 2000 likes och 700 enbart positiva kommentarer.

När det sen väl var dags att öppna så var det inte enbart nackdelar att öppna mitt under pandemin. Restriktionerna var nämligen redan satta, så de kunde coronaanpassa sig redan från start, och behövde inte ändra som de redan etablerade restauranger fick göra.

Besök från hela landet

Än så länge finns det inte så många Crêperier i Sverige, vilket betyder att restaurangen inte bara får besök från Årstabor, utan även resten av Stockholm och på sommaren hela landet.

Gästerna kommer inte heller bara för crêpes, utan tack vare Camillas sambo som är bartender, har de även satsat på att utveckla drinkar och cocktails samt servera fina viner, allt i toppkvalitét.

Crêpes och galetter (lite matigare version av crêpes) kommer ursprungligen från Frankrike, men Gotland tog sen galetterna till Sverige. Inredningen på Crêperie Rustique går därför i Gotländsk stil, medan det serveras absint, viner och cider från Frankrike. Inspirationen kommer alltså från flera håll, men alltid med en touch av det fantastiska Årsta såklart.

Välkommen!

Ta del av senaste nytt