Äntligen har Sjöviksskolan kunnat flytta in i sina efterlängtade nya lokaler, där både lärare och elever verkar trivas..

 

Ett stenkast från Årstahusen ligger nya Sjöviksskolan, som i de nya och fräscha lokalerna har haft sin premiärvecka med årskurserna F till 3.

Skolan började byggas hösten 2016, och planen är att den ska stå helt färdig för alla grundskoleklasser nästa år. På den södra sidan har en kvarterspark just färdigställts, och skolans innergård vetter österut mot ett skogsområde som kallas för Kråkberget, som med hjälp av upplysta gångar knyts samman med Årstabergsparken. Kråkberget ansluter även till ytterligare en park norrut, samt Årstaskogen som ligger på andra sidan spåret.

Skolan har alltså ett fantastiskt läge, omgiven av stora grönområden som inbjuder till lek och aktivitet, och tack vare flera smidiga kommunikationer går det snabbt och enkelt att ta sig hit.

Minna Levinsson är mamma till Lea som har tagit sig igenom sin första vecka i förskoleklass, och fått en klubba som belöning.

- Det har verkligen gått jättebra, säger Minna. Skolan är fantastisk. Fräscha stora ytor, jätterolig utegård med olika slags miljöer, klätterställning och rutschkanor.

Lea är mest irriterad på att hon inte får loss papperet runt klubban, men meddelar i alla fall att hennes favoritdel på skolgården är den lilla skogsdelen.

Sjöviksskolan består av tre delar, och kommer med sina ca 1200 elever att bli en av stans största. Närmast Sjöviksbacken kommer en byggnad från nästa år börja ta emot hög- och mellanstadieelever. Lågstadiet har en egen byggnad som tillsammans med hög- och mellanstadiebyggnaden ramar in skolgården. Den tredje delen innehåller matsal, gymnastiksal och bibliotek. 

Själva skolgården är utrustad med gungor, rutschkanor, sandlådor och klätterställningar, och utlovar roliga raster för eleverna.

En av fritidspedagogerna berättar lite kort innan hon måste plåstra om ett skrubbat knä, att nya skolan varit väldigt efterlängtad. De har hållit till i paviljonger sen 2013, men nu har de äntligen fått ett riktigt hus.

Sällan har nog en skola varit så efterlängtad, och mellan de nyresta väggarna ekar  förväntansfulla skratt från sommarfräkniga barn, vars riktiga liv just har börjat.  

Ta del av senaste nytt