2018 flyttade Karolina in i det första av Årstahus-trilogin, och trivs fantastiskt bra i sina två rum på 53 kvadrat med perfekt planlösning på fjärde våningen.

Karolina kommer från Sundsvall, men har alltid gillat storstäder. Stockholmslivet lockade, och hon har inte blivit besviken, eftersom det trots coronan i stort sett alltid finns något att göra.

 

Vad är det bästa med Årsta?
Att det är extremt nära till både natur, vatten, men kan ändå gå överallt, även in till stan. Väldigt nära pendelstationen, och allting finns liksom runtomkring.

Vad gjorde du första tiden som nyinflyttad?
Det blev många restaurangbesök nere vid kajen, och att utforska området, var prio ett i början. Dels var Stockholm nytt, men Årsta var ju ännu nyare för mig. Jag gillar att gå ut och gå så det var så bra att det finns promenadstråk överallt, åt vilket håll man än vill. Så det är nånting jag verkligen har utnyttjat både innan och efter, att det är så lätt att promenera överallt.

Var det nåt speciellt som var en glad överraskning?
Att det var så nära vatten, och att det finns möjlighet att bada på sommaren. Det var en jättebra överraskning., och nu har jag sett att de håller på och bygger en till brygga i kajen.

Är du även en vinterbadare?
Nej jag har inte hakat på den trenden än, haha. Men jag älskar att bada på sommaren, det är bland det bästa jag vet. I somras hängde jag väldigt mycket på bryggan, köpte lunch på nån restaurang vid kajen, och fortsatte sen sola och bada. Det var fantastiskt.

Har du några roliga inredningsdetaljer i lägenheten?
I början hade jag en kaffestation i köket, men har nu tagit bort den och har istället gjort en inbyggd hylla. Ett riktigt ’coronabygge’ eftersom jag hade en massa tid över.  


Karolinas 'Coronabygge'


Berätta om din balkong!
Det är fjärde våningen så inte superhögt, men det är fortfarande en massa naturutsikt, och jag väntar nu på inglasningen som blir av om några veckor. Jag väljer inglasning för att kunna använda balkongen ännu mer, och nyttja den på ett helt annat sätt både på vår och vinter. Det blir lite som ett extrarum., mer livskvalitet och man kan inreda på ett annat sätt.

Vilken utveckling har du sett sen du flyttade in?
Dels när jag flyttade in så var det bara det huset klart, och då var det ju lite byggstökigt ett tag. Men det har ju blivit mycket bättre nu när det börjar bli klart, så det har varit jättespännande att se husen växa fram.

Hur trivs du med grannarna?
Det är många unga människor som flyttar in i området, och det känns som att många är så aktiva. Alla är ute och går, springer, tränar på utegym och det är jätteroligt. Vi hejar på varandra och det är alltid god stämning.


På den rymliga balkongen har det både grillats och jobbats

 

Om du skaffar familj längre fram, kan du tänka dig att stanna i området?
Om jag skaffar familj kan jag absolut tänka mig att bo kvar i området och skaffa ett större boende. Ibland har jag tänkt att flytta ännu närmare innerstan, men då missar man ju hela naturdelen, så det här området känns perfekt.

Något du vill tillägga om Årstahusen?
Bara att jag trivs jättebra. Det är nära stad och vatten, och alla är aktiva vilket gör att man själv får en push att bli aktiv. Det finns mycket aktivitet för både barn och familjen, det finns även hundpark, så det finns något för alla som bor här.

Ta del av senaste nytt