Årsta har inte bara restaurangen Två Små Svin som lockar besökare från hela Stockholm. Även gymmet Gatti Training, som levererar träning och gemenskap i världsklass, väcker intresse runt hela storstaden. Läs mer om deras lite annorlunda upplägg, och för dig som ännu inte vill besöka ett gym bjuder ägarna på några hälsotips du kan tillämpa i vardagen...

 

Den 530 kvadratmeter stora lokalen där Gatti Training håller till, ligger i en industrilokal på Ostmästargränd. Här är visionen att hjälpa människor att nå sin fulla potential, så de även kan påverka sin omgivning till en mer hållbar livsstil, och att inspirera sina kunder till helhetshälsa på alla plan.

Ett annorlunda upplägg 

Till Gatti Training går du inte bara för att lyfta lite vikter eller springa på löpbanden och sen gå hem igen. Hit kommer du om du har ett mål, och viljan att uppnå det.

Resan börjar med ett inledande möte, där personalen ställer frågor och tar reda på bästa vägen framåt, utifrån dina förutsättningar, samt din budget och målbild. Du får sen en egen coach, som hjälper dig framåt. Här finns även kostcoachning, kiropraktor och naprapat. Allt för att hjälpa dig som klient att ta ett helhetsgrepp om din nya hälsosamma livsstil.
Här finns även ett supportsystem, och hela vägen fram till målet följer personalen upp med stöttande och inspirerande samtal.

På Gatti Training accepteras inte passiva medlemmar. Dyker man alltså inte upp på ett tag, kan man räkna med ett telefonsamtal som undrar varför.

”Supportsystemet är vår största styrka” säger Anders Gatti, ”Vi vill känna våra medlemmar, och tar ansvar för att hjälpa människor hela vägen”

Såg möjligheter under pandemin

I den stora lokalen erbjuds allt från styrketräning till konditionsträning, rörlighetsträning, kostrådgivning och behandlingar i form av kiropraktik och naprapati. Det som inte finns är speglar, eftersom Anders anser att man bör lära sig lyfta utan att se sig själv, för att bli bättre rustad för lyft i vardagen.

Precis som för många andra verksamheter, var början av coronapandemin riktigt tuff, men istället för att stänga igen, bestämde de sig för att satsa sig igenom krisen. De satte sig alltså ner med sina trognaste medlemmar, lyssnade på dem, och utvecklade hela processen så ännu fler kan utnyttja deras tjänster i ännu större utsträckning.

Barn är framtiden

Vid årsskiftet lanserade Gatti barn- och ungdomsträning, som nu är en vital del av verksamheten och kommer att fortsätta växa. De flesta andra gym har 16-årsgräns, men Anders anser att eftersom vi blir mer och mer stillasittande, ska alla få möjlighet att träna. Nu finns alltså träningsmöjligheter för barn från 4 år och uppåt.

Här kan alltså hela Årstafamiljen röra på sig, bli starkare och må bättre. Läs mer om Gatti Training och deras verksamhet här.

Vill du ännu inte besöka ett gym? Här bjuder Anders Gatti på tre hälsotips du enkelt kan göra hemifrån:

  • Öka mängden vardagsmotion, sikta på minst 10.000 steg om dagen, gör du redan det så öka till 15.000, ta trapporna, gör du redan det spring uppför alla trappor eller kliv flera trappsteg åt gången. Försök medvetet göra alla vardagsaktiviteter snäppet jobbigare.
  • Träna hemma är kanske inte det roligaste men här kommer ett enkelt upplägg som du kan göra oavsett nivå.
    Välj tre övningar, mitt förslag är Knäböj, armhävningar och klassiska sit-ups, ställ en klocka på 20-30 minuter och försök hinna med så många strikta repetitioner av varje övning som du orkar med inom denna tid.
    Garanterat svettigt oavsett din nivå.
  • Se träning som en lika viktig och vital del av livet som bra mat, sömn, bra relationer och kärlek. Vi behöver allt ovanstående för att må bra på riktigt och vare sig vi vill eller inte så detta naturlagar som vi inte kan ändra på.
    Din kropp är gjord för att vara i rörelse under större delen av det vakna dygnet, punkt!

 

Ta del av senaste nytt