Vi vill alla att våra barn ska vara aktiva och ha fritidsintressen, men ibland kan det vara lite svårt att veta vad man ska satsa på och vad som finns i närområdet. Vi har listat några tips!

En studie genomförd av Folkhälsomyndigheten visar att barn är stilla i snitt 70% av sin vakna tid. Dels för att de är i skolan såklart, men skärmarna gör också sitt. Här följer några olika former av barnträning runt Årsta dit du kan anmäla dina barn för mer fysisk aktivitet:

Iyasaka Aikidoklubb
Aikido är en kampsport där man lär sig både självförsvar, smidighet och inre styrka. Iyasaka Aikidoklubb lägger stor vikt vid barnträning och håller till i Folkets Hus i Årsta centrum.
Ålder: Från 3 år och uppåt

Spela handboll med ÅAIK
Nyfiken på handboll? Årsta AIK bedriver en handbollsverksamhet där alla är välkomna att delta, och anordnar även handbollsskola för 7-8 åringar. De håller till i många olika sporthallar, bland annat i Årstaskolan.
Ålder: Från 7 år och uppåt.

Friidrott med Hammarby friidrott
Drömmer ditt barn om att bli nästa Usain Bolt eller kanske Staffan Holm? Hammarby friidrott bedriver sin populära träning i flera skolor i söderort. Till en början får man prova de flesta grenarna, och efter ett par år får man rikta in sig på en speciell grengrupp.
Ålder: Från 7 år och uppåt

Vig och stark med Hammarbygymnasterna
Hammarbygymnasterna har grupper för alla åldrar och nivåer, och även om det såklart anordnas tävlingar så är det här viktigare att alla har roligt. De håller till i flera skolor runt söderort, men som många andra är det kö, så anmäl redan idag.
Ålder: Från 3 år och uppåt

Karate i Liljeholmen
Yorokobi betyder glädje och Wadoryu är en karatestil du kan träna på karateklubben Yorokobi i Liljeholmen. All kampsport handlar om fysisk träning, mental inställning men även om respekt mot träningskamrater, dojon och din tränare. De håller till bland annat i Liljeholmshallen.
Ålder: från 7 år och uppåt

Dans med Funkykidz
Funkykidz är Sveriges största dansskola för barn. Här får alla små dansare ha roligt och dansa till bra musik. De håller till i Actic Årsta, på Årstavägen 53.
Ålder: Mellan 2-8 år

Nästa fotbollsstjärna?
Fotboll är en av de mest populära sporterna och Hammarby IF har en stor barn- och ungdomsverksamhet utspridd över södra stockholm, och har 3000 fotbollsspelande ungdomar i föreningen.
Ålder: Från 5 år och uppåt

För flera av dessa barnträningar är det kö, så vänta inte. Anmäl ditt barn redan idag, och gör 2020 till ett mer aktivt år för dina barn.

 

Ta del av senaste nytt