Hornstulls marknad - hela sommarens loppis

Hornstulls är en av Stockholms lummigaste områden och ligger bara en bro bort från Årsta och Liljeholmen. Hit tar man sig alltså enkelt med cykeln eller varför inte en promenad?

Särskilt roligt är det att åka hit på helgerna, eftersom Hornstulls Marknad pågår vid vattnet i Hornstulls strand varje lördag och söndag fram till sista helgen i september (med undantag för midsommarhelgen).

Marknaden håller öppet mellan 11-17 och är en samlingsplats för alla som har något att sälja, och såklart alla som vill göra roliga fynd.
Här säljs allt ifrån vintage, design och konst till litteratur och delikatesser.

Förutom det stora utbudet av second hand-prylar hittar du här Stockholms bästa streetfood, som alla vill samlas och mätta hungriga gäster.

För den som är sugen på att bli av med lite prylar kan man enkelt hyra en plats för 399 kronor och då ingår även ett bord.

 

Några tips inför ditt besök:

  1. Ta med mycket växel! Det kan bli en bristvara på marknaden och det vore tråkigt för både säljare och köpare om en bra affär inte går att genomföras pga växelbrist. 
  2. Det kan vara ganska svårt att hitta parkering, så har man inte tänkt köpa en möbel är det bäst att försöka ta sig dit på något annat sätt.
  3. För dig som säljer är det bra att ha med tidningspapper och påsar, så köparna kan skydda och lätt få med sig sina produkter.

Här kan du alltså strosa runt mellan marknadsstånden och när du behöver en paus går det att köpa spännande mat från någon av matförsäljarna på plats – kan man tänka sig en bättre helgaktivitet?

Ta del av senaste nytt