Med begränsad turism i sommar kommer vi Stockholmare att få staden lite mer för oss själva - alltså ett perfekt tillfälle att ta semester i vår egen stad. Vi listar några populära turistmål du säkert känner till, men kanske inte besökt.

Minskad turism gör det viktigare att vi som bor här hjälper till att hålla staden levande. I Årstahusen har du utsikt över stora delar av Stockholm, så har du 'hemester' i sommar passar det ju utmärkt att besöka dem också!

Här kommer tips på olika utomhusutflykter och aktiviteter runt vår vackra huvudstad. 

Paddla genom stan

Hyr en kanot eller kajak och upplev vackra Stockholm från ett annat ett annat håll. Du kan paddla mellan stadsdelarna i stan eller bland öarna ute i skärgården, och det finns flera ställen i innerstan att hyra ifrån. Ett tyst och lugnt äventyr som blir ett minne för livet.  

Ekolyx på Djurgården

På Djurgården ligger den Kungliga Nationalstadsparken. Djurgårdens Ekolyx arrangerar här under sommaren yogaklasser utomhus, spännande nattsafari, skogsbadsretreat med övernattning i trädtält samt vallning av de kungliga fåren. 

Upplev Stockholm på cykel

Få saker går upp mot att glida fram på en cykel en varm sommardag, och cykel är samtidigt överlägset det smidigaste sättet att ta sig fram i huvudstaden. Stockholm har gott om cykelbanor och du tar dig enkelt runt i city, runt öarna och ut i naturen. Har du ingen egen cykel finns många cykeluthyrare för både längre och kortare perioder. Stanna gärna till och ta en glass på ett av Stockholms många gelatoställen. 

Klippbad på Kungsholmen

Att bada hör sommaren till. Fredhällsbadet är ett härligt klippbad med utsikt över den glittrande Mälaren. Här kan du välja mellan badplatsen med bryggor eller hitta en egen klippa. Ta med picknick och stanna till kvällen för att njuta av solnedgången. 

Besök Roslagen

I fina Roslagen finns flera små pittoreska skärgårdsstäder som är värda ett besök, till exempel Vaxholm, Norrtälje, Grisslehamn och Österåker. Vandra längs vackra leder med orörd natur, upplev historiska sevärdheter och spana efter säl och havsörn. 

Spela Boule vid vattnet

I Rålambshovsparken ligger Boulebar Rålis. Det perfekta stället för trevligt sommarhäng med både boulebanor och restaurang med vacker utsikt över Riddarfjärden. 

Spökvandring runt Gamla stan

Den som är sugen på lite rysningar kan följa med på en spökvandring och lära sig mer om Gamla stans mörka historia. I 90 minuter vandrar ni bland det skumma gränderna och får lyssna på legender om sjukdom, mord och såklart spöken.

Låt alltså semestern 2020 bli den semester när du förälskar dig i ditt Stockholm på nytt. Vi önskar en fantastisk sommar!

Ta del av senaste nytt