Världen börjar sakta öppna upp igen, men många väljer ändå att semestra hemma även i sommar. En sommar som hittills varit riktigt varm, så även vi som behöver lite varmare vatten börjar känna oss redo för första doppet. Här kommer några tips på bra stränder i söderort.

Vill ni hålla er runt Årsta eller röra er lite längre? Föredrar ni sand, gräs eller klippor? Stockholm kryllar av fina badplatser och här tipsar vi om några mer eller mindre kända ställen.

Långholmens klippbad på Södermalm
En kvarts promenad från Hornstulls tunnelbana ligger Långholmens klippbad som även har två mindre sandstränder. Inte särskilt barnvänligt då det är ganska brant och djupt, men många tar däremot med sig sin hund.

Farsta Strandbad
Tio minuters promenad från Farsta Tunnelbana ligger sjön Magelungen, med en liten sandstrand, en stor gräsmatta, två bryggor och en nybyggd solbrygga. Barnvänligt och passande för hela familjen.

Örnbergets klippbad i Liljeholmen
Intill Hägerstenshamnen ligger fina klippor med fantastisk utsikt över Mälaren. Vattnet är dock djupt så badplatsen passar bäst för äldre barn och vuxna.

Flatenbadet
En av Stockholms renaste badsjöar, där det både finns strand, bryggor, hopptorn padelbana och minigilf. Badet är även tillgänglighetsanpassat med en ramp som leder ner till både strand och vatten.

Tanto strandbad
Strandbad vid Drakenbergsparkens som har stor gräsplätt, bryggor, klättervägg och hopptorn. Är även tillgänglighetsanpassat och här finns både dusch och toalett.

Eriksdalsbadet
Intill Årstaviken ligger Stockholms största simanläggning med utomhusbad, men för de regniga dagarna finns även en inomhusanläggning med både 50- och 25-metersbana.

Badbryggan Liljeholmskajen
Vid Sjövikskajen ligger denna populära badbrygga, och om sommaren gäller det att vara ute i tid för att få plats, men det är den värd!

Badbryggor Årstaviken
Och såklart, närmast av allt för Årstaborna är badbryggorna runt Årstaviken, som bjuder in till dopp alla tider på dygnet (och för den modige, även alla årstider).

 

Alla badälskare därute har alltså att göra i sommar då vår vackra huvudstad – särskilt södra delen såklart - bjuder på dessa (och många fler) badplatser. Simma lugnt!

 

Ta del av senaste nytt